במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Urology, ביקשו החוקרים להעריך את ההשפעה של חסמי 5-α reductase (5-α reductase inhibitors – 5-ARI) ושל חסמי אלפא על יעילות בדיקת IsoPSA בזיהוי סרטן הערמונית.
עוד בעניין דומה
המחקר הנוכחי מהווה ניתוח משני של נתונים פרוספקטיביים של שמונה מרכזים. המחקר כלל את נתוניהם של 1,358 גברים (888 מתוכם נכללו בניתוח הסופי) בני 50 ומעלה, אשר עברו בדיקת IsoPSA בה התקבל PSA כולל של 4 ומעלה (ועל כן הוחלט על לקיחת ביופסיה מהערמונית). ניתוח קבוצות כלל: 1) כלל הנבדקים, 2-3) שימוש/ אי-שימוש ב-5-ARI,י4-5) שימוש/ אי-שימוש בחסמי אלפא. החוקרים העריכו את יעילות הזיהוי של בדיקת IsoPSA תוך שימוש בעקומת ROC, וניתוחי רגישות וסגוליות.
תוצאות המחקר הדגימו כי סרטן ערמונית פעיל, המוגדר כסרטן מדרגה 2 ומעלה (GG2+), זוהה בקרב 316 חולים, עם 40 ו-217 חולים שדיווחו על שימוש ב-5-ARI ובחסם α, בהתאמה.
הרגישות לגילוי, הן של סרטן הערמונית והן של סרטן פעיל, היו דומות בין הקבוצות (P>.05). הסגוליות של הבדיקה נמצאה אף היא דומה בין חולים ללא קשר לטיפול עם 5-ARIי(P >.05).
בקרב נבדקים אשר טופלו עם חסם אלפא נמצאה עלייה בסגוליות הבדיקה (מדרגה 1 ומעלה [GG1+]: 0.360 לעומת 0.529, בקרב אלו ללא\עם טיפול עם חסמי אלפא, בהתאמה וב-GG2+:י0.40 ו-0.61, בקרב אלו ללא/ עם טיפול עם חסמי אלפא, בהתאמה, P < .05). ניתוח ROC הדגים כי ביצועי IsoPSA אינם מושפעים משימוש ב-5-ARI או בחסמי α לזיהוי סרטן הערמונית וסרטן פעיל (GG2+).
מתוצאות מחקר זה עולה כי היכולת של IsoPSA בזיהוי של סרטן הערמונית וסרטן ערמונית בעל השפעה קלינית אינה מושפעת משימוש/ אי שימוש בתרופות הנפוצות (חוסמי 5-ARI וחסמי α) לטיפול בתסמינים של היפרפלזיה שפירה של הערמונית.
תגובות אחרונות