תת תזונה נקשרת עם פרוגנוזה בחולי סרטן. מדד הסיכון התזונתי הגריאטרי (GNRI: geriatric nutritional risk index), המבוסס על היחס בין משקל הגוף בפועל למשקל האידיאלי, וכולל גם את רמת האלבומין בסרום, הוא כלי סקר פשוט לשימוש לצורך הערכת תזונה.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Cancers החוקרים בדקו את יכולת ה-GNRI לשמש כגורם פרוגנוסטי לתוצאים אונקולוגיים בחולי סרטן ערמונית גרורתי רגיש להורמונים ובסיכון גבוה (mHSPC: metastatic hormone-sensitive prostate cancer).
לצורך כך, החוקרים ערכו מחקר עוקבה רב-מרכזי ביפן אשר כלל 175 חולים מ-14 מוסדות שונים המקושרים ל-Tokai Urologic Oncology Research Seminar ומוגדרים כ-LATITUDE high-risk mHSPC, כאשר 102 מתוכם קיבלו androgen deprivation therapy (ADT) בתוספת טיפול מקדים עם אביראטרון אצטט ו-73 קיבלו ADT בתוספת ביקאלוטאמיד (Bica).
החולים סווגו לקבוצות GNRI נמוך (<98) או GNRI גבוה (≥98). ה-GNRI התבסס על מדד מסת הגוף ורמת האלבומין בסרום. אנליזת קפלן-מאייר הדגימה כי חציון השרידות הכוללת (OS) של קבוצת ה-GNRI הנמוך (חציון 33.7 חודשים; רווח בר סמך של 95%: 26.2-not reached [NR]) היה גרוע יותר באופן מובהק לעומת זה שנצפה בחולים עם GNRI גבוה (חציון: NR; רווח בר-סמך של 95%, NR-NR; p <0.001).
אנליזה מרובת משתנים זיהתה כי Bica ו-GNRI נמוך (<98) היו גורמים פרוגנוסטיים בלתי תלויים להפחתת משך הזמן לסרטן ערמונית עמיד לסירוס ולקיצור השרידות הכוללת, ולפיכך, עם פרוגנוזה גרועה יותר.
לסיכום, ממצאי החוקרים מצביעים על כך שה-GNRI עשוי להיות אינדיקטור פרוגנוסטי ואפשרי לשימוש בהערכת תוצאי השרידות בחולי LATITUDE high-risk mHSPC.
מקור:
תגובות אחרונות