מחלת הקורונה 31.01.2024

הבדלים במהלך ובתוצאות מחלת הקורונה בין נשים לפני ואחרי גיל המעבר

כיצד משפיעים גיל המעבר ורמת דהידרואפיאנדרוסטרון סולפאט בסרום על חומרת מחלת הקורונה? תוצאות מחקר

חולת קורונה. אילוסטרציה

במחקר חתך תצפיתי, נמצא שלנשים לאחר גיל המעבר יש פרוגנוזה פחות טובה של מחלת הקורונה (COVID-19) בהשוואה לנשים לפני גיל המעבר, כאשר גורמים משמעותיים כמו גיל, מצב גיל המעבר ורמות של דהידרופיאנדרוסטרון סולפט (DHEA-S) בסרום משפיעים על חומרת המחלה.

במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Maturitas, החוקרים ביקשו לבדוק את ההבדלים במהלך הקליני ובתוצאות של מחלת הקורונה בין נשים לפני גיל המעבר לבין נשים לאחר גיל המעבר, תוך התמקדות בגורמים אפידמיולוגיים והורמונליים שיכולים להשפיע על חומרת המחלה.

המחקר בוצע במתכונת של מחקר חתך תצפיתי, החוקרים איתרו 253 מטופלות שאובחנו עם מחלת הקורונה על ידי בדיקת PCR במרפאת חוץ לחולי קורונה בין יולי 2020 ליוני 2021, מתוכן 101 היו לפני גיל המעבר ו-152 היו לאחר גיל המעבר.

מבחינת חומרת מחלקת הקורונה, 85 היו עם מחלה קלה, 125 עם מחלה בינונית ו-45 עם מחלה חמורה.

דגימות דם נאספו כדי להעריך את רמות הסרום של הורמונים שונים (follicle stimulating hormone, luteinizing hormone, estradiol, total testosterone and dehydroepiandrosterone sulfate).

תוצאות המחקר הדגימו כי קיים הבדל מובהק במהלך הקליני של מחלת הקורונה בין נשים לפני גיל המעבר לבין נשים לאחר גיל המעבר, כאשר האחרונות הראו תוצאים גרועים יותר.

באופן ספציפי, בקרב נשים שצעירות בשנה אחת הסיכוי לחלות במחלת קורונה חמורה היה נמוך פי 0.338 בהשוואה למחלה קלה, בעוד שירידה ברמת הדהידרופיאנדרוסטרון סולפט בסרום הגדילה את הסיכויים למחלת קורונה חמורה פי 2.604 בהשוואה למחלה קלה. גיל המעבר היה קשור לעלייה של פי 2.687 בסיכויים לחלות במחלה קשה בהשוואה למחלה קלה.

החוקרים סיכמו כי הפרוגנוזה הקלינית של מחלת הקורונה חיובית יותר בנשים לפני גיל המעבר מאשר בנשים לאחר גיל המעבר, עם מנבאים משמעותיים של חומרת המחלה כולל גיל, מצב גיל המעבר ורמות דהיהידרואפיאנדרוסטרון סולפט בסרום. הממצאים מדגישים את חשיבות הגורמים ההורמונליים והאפידמיולוגיים בניהול מחלת הקורונה בקרב נשים.

מקור: 

Erel CT, Ozcivit Erkan IB, Inan NG, Hamzaoglu Canbolat K, Alkan S, Konukoglu D, Dikmen Y. The impact of menopause and serum DHEA-S level on the severity of Covid-19. Maturitas. 2024 Jan;179:107883. doi: 10.1016/j.maturitas.2023.107883. Epub 2023 Nov 6. PMID: 37939450.

נושאים קשורים:  נשים,  מנופאוזה,  וירולוגיה,  מחקרים,  קורונה,  דהידרופיאנדרוסטרון סולפט,  גיל המעבר
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו