במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Dermatology, החוקרים ביקשו לבחון את השפעת התזונה על אטופיק דרמטיטיס בקרב מבוגרים באסיה, תוך התמקדות בצריכה תזונתית של 16 סוגי מזון.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 11,494 משתתפים, כולל 1,550 מקרים של אטופיק דרמטיטיס, 2,978 בקרות לא-אטופיות ו-6,386 בקרות אטופיות. מעבר לכך, מקרי אטופיק דרמטיטיס הוערכו עבור כרוניות (550) וחומרה בינונית עד חמורה (628). נתונים על הרגלי תזונה נאספו באמצעות שאלון שנערך על ידי חוקר, והמחקר הציג אינדקס מזון חדש - מדד איכות התזונה המבוססת על ציון אינדקס גליקמי (QDGIS), כדי להעריך את הקשר בין צריכת אינדקס גליקמי ופנוטיפים של אטופיק דרמטיטיס.
מתוצאות המחקר עולה כי חלק ניכר מהנבדקים עם אטופיק דרמטיטיס סווגו לשיעורי QDGIS טובים (37.1%) ומתונים (36.2%). ניתוח סטטיסטי גילה כי הימצאות בשיעור QDGIS בינוני הפחיתה באופן מובהק את הסבירות לאטופיק דרמטיטיס בכלל (יחס סיכויים מותאם 0.844, רווח בר סמך 95%, 0.719-0.991, p value < 0.05) ואטופיק דרמטיטיס בינוני עד חמור בפרט (יחס סיכויים מותאם 0.839, רווח בר סמך 95%, 0.714-0.985, p value < 0.05).
יתרה מזאת, שיעור QDGIS טוב היה קשור לסיכויים נמוכים יותר של אטופיק דרמטיטיס כרונית (יחס סיכויים מותאם 0.769, רווח בר סמך 95%, 0.606-0.976, p value < 0.05).
ניתוח הנתונים העלה כי מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה, במיוחד המבורגרים ומזון מהיר, קשורים לסיכון גבוה יותר לאטופיק דרמטיטיס כרונית ובינונית עד חמורה. לעומת זאת, צריכת יותר פירות, ירקות וקטניות, שהם מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, נקשרה לירידה בסיכון לאטופיק דרמטיטיס. החוקרים מצאו גם קשר בולט בין צריכה תכופה של מזונות כמו פירות ים, מרגרינה, חמאה ופסטה, בעלי ערכי אינדקס גליקמי נמוכים, לבין סיכון מוגבר לאטופיק דרמטיטיס.
החוקרים סיכמו כי מעבר לגורמים גנטיים, הרגלי תזונה משפיעים באופן משמעותי על שכיחות וחומרת אטופיק דרמטיטיס. מחקר זה מסינגפור ומלזיה משמש כמחקר אפידמיולוגי בסיסי של השפעות תזונתיות על אטופיק דרמטיטיס, ומצביע על הפוטנציאל להתערבויות תזונתיות לשינוי הרגלי אכילה אישיים ולניהול או מניעת אטופיק דרמטיטיס.
מקור:


הירשמו לקבלת עדכונים בנושאים שעלו בכתבה

תגובות אחרונות