אטופיק דרמטיטיס 07.03.2024

המבורגרים, מזון מהיר וסיכון לאטופיק דרמטיטיס

במחקר רוחבי נבחנה השפעת הרגלי תזונה בסין על אטופיק דרמטיטיס, תוך התמקדות ב-16 סוגי מזון. הנה התוצאות

צעיר אסיאתי במסעדת מזון מהיר. אילוסטרציה

במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Dermatology, החוקרים ביקשו לבחון את השפעת התזונה על אטופיק דרמטיטיס בקרב מבוגרים באסיה, תוך התמקדות בצריכה תזונתית של 16 סוגי מזון.

החוקרים איתרו 11,494 משתתפים, כולל 1,550 מקרים של אטופיק דרמטיטיס, 2,978 בקרות לא-אטופיות ו-6,386 בקרות אטופיות. מעבר לכך, מקרי אטופיק דרמטיטיס הוערכו עבור כרוניות (550) וחומרה בינונית עד חמורה (628). נתונים על הרגלי תזונה נאספו באמצעות שאלון שנערך על ידי חוקר, והמחקר הציג אינדקס מזון חדש - מדד איכות התזונה המבוססת על ציון אינדקס גליקמי (QDGIS), כדי להעריך את הקשר בין צריכת אינדקס גליקמי ופנוטיפים של אטופיק דרמטיטיס.

מתוצאות המחקר עולה כי חלק ניכר מהנבדקים עם אטופיק דרמטיטיס סווגו לשיעורי QDGIS טובים (37.1%) ומתונים (36.2%). ניתוח סטטיסטי גילה כי הימצאות בשיעור QDGIS בינוני הפחיתה באופן מובהק את הסבירות  לאטופיק דרמטיטיס בכלל (יחס סיכויים מותאם 0.844, רווח בר סמך 95%, 0.719-0.991, p value < 0.05) ואטופיק דרמטיטיס בינוני עד חמור בפרט (יחס סיכויים מותאם 0.839, רווח בר סמך 95%, 0.714-0.985, p value < 0.05).

Staquis
Pfizer Pharmaceuticals Israel Ltd
RX
Not covered by the Health basket
Staquis

OINT.: 2.5, 30, 60, 100 g. Should be applied twice dly. to affected areas. The drug is for topical use only and not for ophthalm., oral, or intravag. use. Topical tmt. of mild- moder. atopic dermatit. in pts. 2 yrs. of age and older. C/I: Hypersens.

יתרה מזאת, שיעור QDGIS טוב היה קשור לסיכויים נמוכים יותר של אטופיק דרמטיטיס כרונית (יחס סיכויים מותאם 0.769, רווח בר סמך 95%, 0.606-0.976, p value < 0.05).

ניתוח הנתונים העלה כי מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה, במיוחד המבורגרים ומזון מהיר, קשורים לסיכון גבוה יותר לאטופיק דרמטיטיס כרונית ובינונית עד חמורה. לעומת זאת, צריכת יותר פירות, ירקות וקטניות, שהם מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, נקשרה לירידה בסיכון לאטופיק דרמטיטיס. החוקרים מצאו גם קשר בולט בין צריכה תכופה של מזונות כמו פירות ים, מרגרינה, חמאה ופסטה, בעלי ערכי אינדקס גליקמי נמוכים, לבין סיכון מוגבר לאטופיק דרמטיטיס.

החוקרים סיכמו כי מעבר לגורמים גנטיים, הרגלי תזונה משפיעים באופן משמעותי על שכיחות וחומרת אטופיק דרמטיטיס. מחקר זה מסינגפור ומלזיה משמש כמחקר אפידמיולוגי בסיסי של השפעות תזונתיות על אטופיק דרמטיטיס, ומצביע על הפוטנציאל להתערבויות תזונתיות לשינוי הרגלי אכילה אישיים ולניהול או מניעת אטופיק דרמטיטיס.

מקור:

Lim JJ, Lim YYE, Ng JY, Malipeddi P, Ng YT, Teo WY, Wong QYA, Matta SA, Sio YY, Wong YR, Teh KF, Rawanan Shah SM, Reginald K, Say YH, Liu MH, Chew FT. Burgers, Fast Foods, and Increased Associated Risk for Atopic Dermatitis: A Cross-Sectional Study of Dietary Habits among Young Chinese Adults in Singapore/Malaysia. Dermatology. 2024;240(1):77-84. doi: 10.1159/000533942. Epub 2023 Sep 4. PMID: 37666213.

נושאים קשורים:  אטופיק דרמטיטיס,  הרגלי תזונה,  אינדקס גליקמי,  מחקרים,  מזון מהיר
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו